Čovječe, sjedni, odmori, Bogu se pomoli, prije ćeš doći tamo gdje si pošao

pomol misa 2018

 

Čovječe, sjedni, odmori, Bogu se pomoli, prije ćeš doći tamo gdje si pošao


U nedjelju, 8. 7. 2018. godine, na Inču, na lokalitetu Poimol ispred spomenika poginulim braniteljima HVO-a, slavljena je sveta misa za 28 bojovnika koji su položili svoje živote braneći Kreševo od napada muslimanske vojske na širem području Inča i Lopate. Prije mise su izaslanstva općine Kreševo i udruga proisteklih iz Domovinskog rata pred križ položili vijence i svijeće.


Svetu misu je, pred nekoliko stotina vjernika, po prelijepom vremenu, slavio župni vikar župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kreševu, fra Josip Jukić. Fra Josip je u vrlo emotivnoj i dirljivoj propovijedi istaknuo vrijednost i veličinu žrtve koju su ovi hrabri ljudi podnijeli za slobodu i opstojnost Hrvata na ovim prostorima. Oni su, naglasio je on, bez razmišljanja svoja tijela i živote stavili poput svojevrsnog bedema nasuprot mržnje i metaka neprijatelja. Ovakva mjesta, kao što je ovo svetište, treba da posluže kao svjetlost koja će nas voditi i izvesti iz mraka sebičnosti, rezignacije, nemorala i sveopće letargije u koje sve više zapadamo. Ako ovu njihovu žrtvu koristimo za stjecanje osobne koristi i imovine, tada je bolje da su ti metci, mržnja i zlo pogodili nas a ne njih.


Poslije svete mise, posjetitelji su se mogli okrijepiti jelom i pićem koje je donirao općinski načelnik Renato Pejak, a mnogi su ostali iskoristiti lijepo vrijeme za boravak u prirodi.

 

Ivica Kesić

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17