Prva pričest 2018

ZAJEDNICKA

Jučer, 13. svibnja, na sedmu nedjelju Uskrsa, u našoj župi su 30 dječaka i djevojčica iz IV.a i IV.b razreda nakon jednogodišnje priprave primila sakrament prve svete pričesti. Dan prije, u subotu, ovogodišnji prvopričesnici su prvi put pristupili i sakramentu svete ispovijedi.


Svečano euharistijsko slavlje započelo je u 10 sati procesijom ispred župne crkve, a predvodio ga je fra Želimir Gogić, župni vikar, uz koncelebraciju fra Darka Drlje, gvardijana i župnika. Fra Želimir je i pripremao ovogodišnje prvopričesnike za ovaj njihov, njihovih obitelji i najbližih, ali i cijele župne zajednice veliki dan.
Sveto misno slavlje je prošlo u vrlo svečanom ozračju uz pjevanje udruženih snaga Frame i kreševskog Napretkova zbora, kao i velikog broja vjernika okupljenih na ovom slavlju. Uz pjevanje svečanosti su pridonijeli također svečano urešena crkva, recitacija prvopričesnika, njihovo čitanje misnih čitanja, molitve vjernika, tekstova za prinos darova i paljenje prvopričesničkih svijeća za obnovu krsnih obećanja.
U propovijedi fra Želimir je prvopričesnicima zaželio da zavole ono što su kroz proteklu godinu učili pripremajući se za sakrament prve svete pričesti, jer kad se nešto i netko zavoli ništa nije nemoguće i ništa nije teško. A roditelje i starije je, nakon razmišljanja o tome kakvi smo uzori djeci u ljubavi prema Bogu i o našem odnosu prema sakramentima, potakao da budu bolji u davanju dobrih primjera svojoj djeci i da budu odgovorniji u odnosu prema sakramentima.

Nakon misnog slavlja i zajedničke fotografije, druženje je nastavljeno u samostanskoj dvorani uz čašicu zdravice i okrjepu, a prvopričesnicima je podijeljen prigodan prvopričesnički poklon.

 

 

 

Fra Želimir Gogić, župni vikar

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17