Proslava Svete Kate patrona Samostana Kreševo

DSC 0809Svečano je bilo 25.11. na dan svete Katarine u Kreševu. Svetom misom proslavili smo patron Samostana Kreševo. Nakon pozdrava gvardijana fra Darke Drlje slavljena je sveta misa uz koncelebraciju 40 svećenika i gvardijana susjednih samostana.

Svetu misu predvodio je Fra Stipan Klarić, hercegovački franjevac, odgojitelj novaka na Humcu. Fra Stipan je u propovijedi istaknuo prisutnost sv. Katarine u životu i radu kreševskih fratara koji su zdušno radili i pastorizirali u Hercegovinu uz druga dva samostana Kraljevu Sutjesku i Fojnicu.

Na misi su služili i pjevali bogoslovi s Franjevačke Teologije iz Sarajeva, skupa sa kreševskim Napretkovim zborom. Nakon mise uz dobro vrijeme bilo je prigode da se malo zastane uz čašicu rakije i razgovor i okrepu hodočasnika iz srednje Bosne, te okolnih župa, čak i iz Doljana. Nakon dugogodišnje stanke jučer se u samostanskom dvorištu čuo zvuk harmonike i tambure pa se moglo zaigrati i kolo.

Nakon narodnog veselja zbor i gosti su se nastavili družit u vjeronaučnoj dvorani u samostanu, a fratri su svoje druženje nastavili uz ručak i tradicionalne bukare. Nakon druženja vrijedni Kreševski Framaši su sve očistili. Gosti su u popodnevnim satima otišli kućama, i u svoje župe.

Samostan Kreševo

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17