Pjevaj Gospodu-Frama Kreševo nastupila na Framafestu

framafestU Mostaru je 28. listopada 2017. godine održan XX. po redu Framafest pod geslom „ Dok me bude, Bogu svom ću pjevati“.

Dvadeset Frama s područja Bosne i Hercegovine i Frame grada Zagreba (osam Frama iz osam župa iz Hrvatske), predstavilo je svoje pjesme i slavilo Boga na najljepši mogući način u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

Domaćin ovogodišnjeg Framafesta bilo je područno bratstvo Frame Hercegovine, a nositelj Nacionalno vijeće Frame Bosne i Hercegovine. Framafest je započeo svečanom svetom misom u 12 sati u kripti crkve sv. Pavla i Petra misno slavlje je predvodio pomoćni banjalučki biskup dr. Fra Marko Semren uz koncelebraciju dvadesetak duhovnih asistenata koji su došli sa svojim framašima. Lijepo je bilo vidjeti oko 1300 mladih kako mole i pjevaju skupa, puno darova smo primili kako u svom obraćanju reče Doris Troglić nacinoalna predsjednica Frame Bosne i Hercegovine. Svetu misu je pjevajući uljepšao zbor Frame Hercegovine.
Nakon svete mise uslijedilo je dijeljenje „lunch“ paketa, te tonske probe za izvođače u Hrvatskom domu.
Festival u domu je započeo u 16h, a služebno su ga proglasili nacionalna predsjednica Doris Trogrlić te nacionalni duhovni asistent fra. Domagoj Šimić. Naša frama Kreševo je se predstavila pjesmom “Pjevaj Gospodu“. Čiji je tekst napisala Nela Župarić, a aranžman Fra Silvio Zlatarević i Josip pjesmu su izvele Bernarda Buljan i back vocal Anđela Marić.
Nakon nastupa 20 frama i izvdbi njihovih skladbe, tročlani žiri se povukao da bi donio konačnu odluku tko je ukupni pobjdendik, tko je odnio nagradu za tekst, te tko je imao najbolju koreografiju.
Na revijalnom dijelu festivala, nastupila je grupa “Zizili“, zabavljujući nas framaše svojim duhovnim pjesmama.
Prema odluci žirija, sveukupni pobjednik Framafesta je Frama Livno, za najbolji tekst je Frama Vitez te za scenski nastup Frama Grada Zagreba.
MID do slijedećeg Framafesta!

 


Anđela Marić, Frama Kreševo

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17