Ljubav je strpljiva, dobrostiva je ljubav

mlada misaželimir gogić

"Ljubav je strpljiva, dobrostiva je ljubav. Ljubav ne zavidi, ne razmeće se, ne oholi se. Nije nepristojna, ne traži svoje koristi . Nije razdražljiva, ne pamti zlo. Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini. Sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi" 1 Kor 13, 4-7

Dana 12.8, 2017,subota, u Oćeviji u Verešu nas fra Želimir koji u Kreševu kao svećenik proslavio je svoju mladu misu u rodnom mjestu Oćevija. 50 mladih iz Kreševa se rado odazvalo fra Želimirovom pozivu da služimo njegove goste nakon mise. Fra Želimir Gogić je rođne u Verešu 25. kolovoza 1992. godine, od oca Josipa i majke Helene. Završio je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom, a svećeničko imao je 29.6 2017. godine u katedrali Presvetog srca Isusovog u Sarajevu.
Ranom zorom, mladi su bili spremni i odmorni za ovaj dugo iščekivani dan. Kumovi fra Želimira bili su Fra Marijan Petričević, voditelj Hrvatske Katoličke misije u Giessenu, Njemačka kao misni kum, te gosp. Mijo Vidović kao civilni kum.
Svečana Sv. Misa je počela u 11h. Misu su udruženim snagama uveličao vareški i međugorski zbor. Na misi su sudjelovali svećenici iz okolnih krajeva (Kresevo, Kiseljak, Kraljeva Sutjeska, Brestovsko, Sarajevo,Fojnica) misu su posluživali bogoslovi s Franjevačke teologije iz Sarajeva. Na početku euharistije fra Želimir je dobio blagoslov od majke i oca, te započeo svečano misno slavlje.
Propovjednik ovog misnog slavlja je bio fra Željko Brkić, gvardijan iz Kraljeve Sutjeske, u svojoj propovjedi je zahvalio Bogu na još jednom daru svećeništva i ohrabrio mladomisnika da ustraje u tom putu. Fra Željko je, takodjer, istaknuo kako je svećenički put vrlo težak i trnovit, te pozvao vjernike na molitvu za sve svećenike i mladomisnike. Završetkom mise uslijedilo je druženje i ručak za obiteljskim stolom. Za vrijeme ručka bilo je mnogo govora od strane svećenika, gvardijana, bivših Fra Želimirovih župnika, kuma, te dosta emotivan govor od strane fra Želimirovog prijatelja, fra Emanuela Josića, koji je svoju mladu misu imao prošli tjedan u Šikari.
Ništa nije moglo proći ni bez nas, naše kreševske frame. Naša predsjednica Anita Zeba je darovala sliku našeg kreševskog samostana te zahvalila fra Želimiru da ga ovaj dar podsjeća na nas kreševske framaše. Framaški bend "Philia" ovo druženje pod šatorom i za vrijeme ručka je osvježio pokojom pjesmom uz koje smo dobili veliki pljesak.
Na kraju hvala Bogu na još jednom svećeniku. Bio je uistinu sretan dan za sve. I ovim putem čestitamo fra Želimiru na kojeg smo svi jako ponosni i želimo da radosno i s ljubavlju ide putem našega serafskog oca Franje i traži ono sto je on našao.

Anđela Marić, Frama Kreševo

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17