Kamp dječijeg veselja 2017 u Kreševu (prvi dan)

kamp dječijeg veselja

Veselo je bilo danas ispred našeg drevnog samostana u Kreševu. Naime bilo je i prometno, auti su dolazili i odlazili, a roditelji ostavljali svoje mališane da se prijave na sada već tradicionalni Kamp Dječijeg veselja 2017.

Već petu godinu kreševski framaši pripremaju ljetni kamp za djecu od prvog do osmog razreda. Ove godine imamo 164 djece. Kao i uvijek kamp je počeo svetom misom koju je predvodio Fra Josip Jukić, duhovni asistent Frame Kreševo. Na misi smo zamolili Boga da naš kamp prođe u molitvi, igri, učenju i stjecanju novih znanja, radosti i smijehu, da ne bude povreda. Da mladi našeg Kreševa pokrenu Kreševo.  

Nakon mise, animatorica Lidija Pejak je predstavila grupu animatora koji su radili na temi kampa i samom spremanju kampa. Tema ovogodišnjeg kampa su KONTINENTI. Na ovogodišnjem kampu pored uobičajne žute, plave, zelena i crvene imamo i dvije nove grupe, rozu i ljubičastu. Na kampu imamo i određena pravila kako bi sve bilo fer i korektno. Nakon podjele u grupe i crtanja grupnih zastava, animatorica Tina Tolić je pokazala kako ide ovogodišnja himna "Fiesta Celestial". Imali smo i radionice na kojima smo učili o Europi, izvodili razne pokuse te saznali zanimljivosti koje nismo znali o Europi. Nakon radionica uslijedio je djeci najdraži dio dana, ručak.

Napunili smo baterije i krenuli u osvajanje bodova za naše grupe. Krenula je popularna igraonica, odnosno igre. Nakon dva sata zabave i igre posljednji put smo otplesali himnu i umorni ali sretni krenuli kućama iščekujući sutrašnji dan na kampu. 

Barbara Tolo, Frama Kreševo

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17