Primanja i obećanja Frame Kreševo i Frame Banbrdo Lepenica

DSC 0404„Vi ste sol zemlje i svjetlo svijeta“

4.3. za framaše iz Kreševa je bio poseban dan. Dan kada su neki od nas prvi put primljeni u naše bratstvo, dan kada su neki od naših framaša po prvi put dali svoja obećanja svom bratstvu, dok je za sve ostale ovo bila ustaljena procedura.

Nervoza, trema, sreća, prije početka obreda bili su kod svih framaša prisutni. U trenutku se treseš od treme iako po ni sam ne znaš koji put si dio obreda, dok već u sljedećem trenutku si najsretniji framaš na svijetu jer si opet ti tu i opet govoriš svoje „Evo me“.

Čudni su ti osjećaji koji se framašima motaju pred njihovo „Evo me“, ali nitko od nas ih ne bi mijenjao.

Geslo naših primanja i obećanja bilo je: „ Vi ste sol zemlje i svijetlo svijeta“.

Zajedno s nama svoje „Evo me“ je reklo 25 framaša iz župe Banbrdo- Lepenica. U bratstvo Frame Kreševo primljeno je 23 framaša, dok je svoje obećanje po prvi put dalo ili obnovilo 53 framaša.

Misno slavlje svojom pjesmom uveličao je bend bogoslova VIS Jukić. Misno slavlje je predvodio područni duhovni asistent fra Domagoj Šimić. Fra Domagoj je u svojoj propovjedi protumačio Isusove 3 kušnje i naglasio kako je sotona prije predstavljalo nešto loše za ljude, dok danas sotona je sve što nas okružuje i na svaki način nas želi privući sebi.

Nakon misnog slavlja uputili smo se u hol osnovne škole gdje nas je dočekala večera i program ispunjen smijehom, veseljem, plesom i pjesmom. Zabavu nakon mise je animirao VIS Jukić, a program su vodile Tina Tolić, Irena Pejak i Bernarda Buljan.

Ovim putem želimo se zahvaliti framašima iz Bučića, Livna, Viteza, Brestovska, Kraljeve Sutjeske, Zenice, Kiseljaka, Busovače, Fojnice, Nove Bile što su nam svojim dolaskom uljepšali ovaj divan dan.

Nadamo se da smo bili dobri domaćini i da se vidimo ponovno u našem Kreševu.

Barbara Tolo, Frama Kreševo

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17