Sportski susret Frame u Busovači 2016.

Sportski susret Frame u Busovači1Budite pravi Kristovi igrači!
Igrajte u njegovoj ekipi!

26. rujna. 2016 godine održan je XII. Sportski susret Frame Bosne Srebrene. Potaknuti Božjom milošću i natjecateljskim duhom u jutarnjim satima smo se zaputili u župu sv. Ante u Busovaču, gdje se održavao ovogodišnji sportski susret.

Na susretu je sudjelovalo oko 600 framaša iz 24 župe te sjemeništarci iz Franjevačkog sjemeništa u Visokom. Misno slavlje je predvodio duhovni asistent Frame Podmilačje, fra Ivica Radić. Misno slavlje je svojim pjevanjem uveličao bend Frame Brstovsko.

Nakon mise je uslijedio ručak i predstavljanje priručnika za formaciju za predsjednike i voditelja formacije mjesnih bratstava.

Mimohodom koji su predvodili domaćini Frama Busovača došli smo do dvorane. U dvorani nas je pozdravio i još jednom napomenuo pravila, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Domagoj Simić. Igre je otvorio predsjednik Federacije BiH, Marinko Ćavara.

Napokon je krenuo i natjecateljski dio, dečki su se natjecali u nogometu a cure u odbojci. Odigrane su i revijalne utakmice u nogometu.

Sportski susret Frame u Busovači2Iz Kreševa je krenulo 52 framaša i s nama nas duhovni asistent fra Josip Jukić. U Busovaču smo došli s ciljem koji smo djelomično ispunili. Natjecali smo se u nogometu i odbojci.

U nogometu smo osvojili 2. mjesto, a ovogodišnji pobjednik je Frama Podmilačje dok je na 3. mjestu Frama Jajce. Najboljim igračem je proglašen Ivan Petrović iz Jajca a čast da osvoji nagradu za najboljeg golmana dobio je nas framaš, Dražen Medic.

U odbojci smo osvojili 3. mjesto a pobijedila je Frama Jajce , 2. Mjesto je zauzela Frama Uskoplje. Najboljom igračicom je proglašena Marija Vuković iz Uskoplja.

Dijelile su se i nagrade za najbolje navijanje. Nagrada za najbolje ekipno navijanje je osvojila Frama Visoko, a nagradu za najbolje pojedinačno navijanje Valentina Tuka iz Fojnice i Mario Šilic iz Frame Sarajevo

Barbara Tolo

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17