Još jedan naš župljanin i framaš obukao franjevački habit

DSC 0611U nedjelju, 10. srpnja 2016. godine, u župi Uznesenja Marijina u Tolisi održano je primanje novaka u novicijat provincije Bosne Srebrene. Osam postulanata se godinu dana spremalo obući odjeću sv. Franje – habit, a među njima je i naš dugogodišnji framaš Marko Nujić. Sin Pere i Jasne iz Ratkovića. Nazočilo je tridesetak naših framaša koji su došli zajedno s fra Mariom Jurićem i Markovom obitelji.

Sveto misno slavlje započelo je u 11 sati, a predvodio ga je provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić u koncelebraciji s ostalim svećenicima koji su došli iz raznih župa provincije Bosne Srebrene kako bi nazočili oblačenju novaka u habite što označava početak godine kušnje za njih koju će provesti u Livnu u samostanu na Gorici. Nakon što su novaci zatražili primanje u red manje braće habiti su bili blagoslovljeni te su župnici i svećenici pomogli novacima obući habite, odijelo koje je nosio još i siromašni Franjo, a koje je ostalo simbol siromaštva i skromnosti.

Nakon svete mise slavlje se nastavilo u krugu obitelji i prijatelja koje je priredio gvardijan samostana u Tolisi, a nakon toga svi smo se oprostili od novaka koji su krenuli putem kušnje kroz sljedeću godinu dana. Svim novacima, ali posebno našem Marku želimo obilje Božjeg blagoslova na tom putu i zagovor našega zaštitnika svetoga Franje.

Moramo i napomenuti kako već drugu godinu zaredom naši framaši prisustvuju oblačenju habita, a prošle godine smo bili u Busovači kada je habit obukao naš fra Ivan Stanić. Možemo se samo nadati da će ovo postati jedna jako lijepa tradicija naše Frame.

MiD
Tina Tolić

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17