Održan 4. Kamp Dječjeg Veselja

DSC 0001Četvrtu godinu FRAMA Kreševo organizira kamp za djecu osnovne škole. Na ovogodišnjem kampu je sudjelovalo 20 animatora i oko 20 volontera koji su uložili svoj trud kako bi ovaj kamp prošao što bolje, te kako bi djeca što više kroz zabavu naučila. Na kampu je sudjelovalo do sada najviše djece, čak njih 140.

Tema ovogodišnjeg kampa je bila „BIBLIJA“. Tako su mališani imali priliku naučiti nešto o knjizi postanka, prorocima i kraljevima, o evanđeljima i  o knjizi otkrivenja.

Kamp je počeo zajedničkim slavljenjem Svete mise koju je predvodio fra Mario. Nakon mise animatori su se predstavili djeci i podjelili ih u četiri grupe. Svaka grupa je imala svoje ime i svoju zastavu koju su svojom kreativnošću ukrasila djeca. Tako smo imali grupe: „Žute kistiće“, „Zelene vrtlare“, „Plave mornare“ i „ Crvene Klaunove“. Kao i svake godine imali smo himnu, a ovogodišnja himna je bila pjesma „Chocholate“ na koju smo dobro navježbali ples. Prva radionica ovog kampa je bila Knjiga postanka, nakon radionice djeca su mogla utvrditi svoje znanje u kvizu. Nakon kviza slijedio ručak, a nakon ručka zabavni dio dana-IGRE.

Drugi dan smo počeli molitvom , te smo pored himne naučili još jedan zabavan ples „ Gummy Bear“. Na drugoj radionici smo imali priliku naučiti nešto o prorocima i kraljevima iz Biblije. Nakon radionice je slijedio ručak pa opet igre. Tog dana smo imali dvije svima poznate igre „Planovi“ i „Graničar“.

Treći dan smo započeli u ritmu i rasplesani pa smo tako ponovili i neke plesove sa prethodnih kampova. Nakon plesa koji nas je malo umorio slijedila je treća radionica. U trećoj radionici smo učili o Evanđeljima, a nakon radionice je opet slijedio kviz, a nakon kviza smo igrali igru „Mission impossible“.

Četvrtog dana je slijedio kreativni dan u kojem smo na radionica osim što smo učili nešto o knjizi otkrivenja imali i razne kreativne zadatke kako bi na sto zabavniji način shvatili knjigu otkrivenja. Taj dan smo za uspomenu na ovogodišnji kamp pravili vlastitu Bibliju. Nakon radionice slijedile su dugo iščekivane vodene igre. U održavanju vodenih igara nas je samo na kratko omeo pljusak, ali nije nas spriječio da ih održimo. Za kraj smo odigrali igru „Vodeni rat“, svima najdražu.

U nedjelju (03.07) na dan obitelji zajedno smo sa svojim roditeljima, animatorima i fra Mariom slavili svetu misu. Nakon svete mise smo roditeljima pokazali kako dobro plešemo te kroz kratku prezentaciju predstavili o čemu smo učili prethodna četiri dana.

Nadamo se da vam se svidjelo na ovogodišnjem kampu i da ćemo se i sljedeće godine družiti .

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji, te roditeljima koji su nam povjerili svoju djecu.

MiD!

Barbara Tolo

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17