Proslavljen patron samostana u Kreševu

sv kata naslovna

"Sv. Kata snijeg na vrata" dobro znana stara poslovica,koju iznova i iznova kreševljaci ponavljaju na blagdan Sv. Katarine Aleksandrijske 25.11.

Sv. Katarina je zastitnica naseg kresevskog samostana, a vjernici je svake godine rado proslavljaju. Misno slavlje predvodio je fra Janko Ćuro uz nazocnost oko tridesetak svećenika. Sve prisutne pozdravio je gvardijan fra Darko Drljo. Sveto misno slavlje predvodio je fra Janko Ćuro, definitor Bosne Srebrene i glavni urednik revije Svjetlo Riječi. Fra Janko je u svojoj propovijedi naglasio svjedočenje sv. Katarine i potaknuo puk na razmisljanje o samoj Katarini, ali i o vremenu danas koje polako unistava nase obitelji, nasu ljudskost, dobrotu, a ponajvise nasu vjeru. Po uzru na svetu Katarinu Aleksandrijsku ne bi nas trebalo biti sramota da smo vjernici. Zapravo trebali bismo svaki dan svjedociti svoju vjeru, i zivjeti zivot po evanđelju kako je i ona to radila. Živjela je mučeničkim životom kao i sam Isus Krist.
Umrla je kao mučenica. Ali nikada nije presutila na nepravdu naroda, na grijeh, i uvijek je rado govorila o svojoj vjeri.
Pruzala pomoc svima, zauzimala se za svakoga,nije gledala ko je kakav, prastala i onda kada nije bila aposlutno kriva i sve nedaće zivotne podnijela.Trebala bi nam biti uzor svima u ovim teskim vremenima.
Svetu misu anmirao je zbog bogoslova Franjevačke Teologije pod dirigentskom palicom fra Emanuela Josića.
Lijepo vrijeme omogućilo je da se proslava nastavi nakon svete mise uz osvježenje i čašicu razgovora. 

 

 

Nina Bešlić, Frama Kreševo

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17