Noć otvorenih crkvi: Molitveno bdijenje Frame

P6022049Ovim bdijenjem Crkva se pridružila inicijativi na koju je Vatikan pozvao katolike diljem svijeta – bojkotu Noći vještica, Halloweenu, koji je zadnjih nekoliko godina kao uvozni marketinški blagdan iz Amerike preplavio škole, vrtiće i kafiće. Noć vještica okarakterizirana je kao opasni antikršćanski praznik, proslava straha i smrti. Dubljenje bundeva, maskiranje i razne vrste zabava u ovoj noći vidljiv su znak da se Halloween sve više širi i u našim krajevima. Nasuprot toj pošasti vjernici se pozivaju da se uključe tu večer u molitve i bdjenje u crkvama.

Holywin je bdijenje mladih uoči blagdana Svih svetih koje je prvi puta održano 2003. godine u Zagrebu. Noć otvorenih crkvi je isto tako molitveno bdijenje uoči blagdana Svih Svetih koje je prvi put održano 2010. godine u Hrvatskoj u organizaciji Europske katoličke inicijative: „Kristov stol“ a sljedeće godine je održano već i u BiH.

Cilj navedenih inicijativa je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina. Mlade se želi pozvati na radosno zajedništvo i molitvu, te kroz duhovni program pokazati im da su oni pozvani na svetost. Sveci su također bili obični ljudi, ponekad slabi i grešni ali strpljivi, ponizni i ustrajni u ljubavi i svjedočenju vjere. Stoga, područno bratstvo Frame Bosne Srebrene se odlučilo od 2012. godine i službeno uključiti u ovu molitvenu akciju i pokrenuti „Molitveno bdijenje Frame“ koje je uspješno organizirano u pojedinim župama. To je poziv svim kršćanima, osobito mladima, da te noći budu posvećeni onome što je njihovo, a to je bdijenje u zajedništvu sa svetima.

U našoj crkvi će biti u skolu toga organizirano KLANJANJE PRED PRESVETIM OLTARSKIM SAKRAMENTOM u 20:00h koje će voditi i animirati naši Framaši. Pozivamo sve naše župljane da nam se pridruže na bdjenju i klanjanju u našoj crkvi a posebno mlade. 

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17